A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія № 8 Чернівецької міської ради

Всеукраїнський конкурс експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник»

Дата: 19.03.2023 16:34
Кількість переглядів: 29

Учні Чернівецька загальноосвітня школа №8 взяли участь у міському етапі щорічного Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник».


◽️Учениця 5-А класу Вільничук Анастасія посіла 1️⃣ місце у номінації "Охорона здоров'я", презентувавши роботу «Мильні горіхи - альтернитива сучасним миючим засобам» (науковий керівник Оксана Павлюкович).

Ми з дитинства знаємо, що «чистота – запорука здоров’я». А забезпечуємо чистоту за допомогою води, мила і миючих засобів.
Тому найдзвичайно важливо на сьогодні знати, використовувати, а також популізувати знання про екологічні натуральні природні миючі засоби, які можна використовувати в побуті щодня і бути впевненими в їх безпеці.
Тому, мета нашої роботи: дослідити екологічну доцільність використання мильних горіхів в побуті як альтернативу сучасним синтетичним миючим засобам.


◽️Учень 4-А класу Пріян Владислав здобув 1️⃣ місце у номінації "Рослини навколо нас" з роботою «Дослідження умов та середовищ подовження життєдіяльності квітки (троянди)» (науковий керівник Олена Сидорова

Актуальність теми зумовлена тим, що отримуючи в подарунок пахучі шляхетні квіти, ми мимоволі ловимо себе на думці: «От би зберегти цю красу на довгий час». Але рано чи пізно зрізані рослини «вмирають», і ми з жалем викидаємо у смітник зів’ялу недовговічну красу. І абсолютно марно, адже можна продовжити життя квітам за допомогою простих хитрощів, або будь-яку троянду можна виростити навіть вдома. Для цього треба знати певні правила.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

◽️ Учень 4-А класу Ігошен Владислав презентував роботу «Дослідження впливу лікарських рослин на зниження рівня тривожного психоемоційного стану людини» у номінації "Охорона здоров'я" (науковий керівник Олена Сидорова)

Однією з головних проблем сучасного суспільства є стрес, депресивні стани та постійне нервове напруження. У періоди підвищеного навантаження багато людей не можуть достатньо зосередитися, заснути або просто відпочити. Лікарські трави допоможуть перенести складні стресові ситуації, зменшити нервове напруження, подолати тривожність і безсоння. Фітопрепарати не містять синтетичних компонентів, рідко викликають побічні ефекти та звикання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щиро дякуємо учням за любов до природи, науки, завзятість, наполегливість, віру у себе і бажаємо подальших успіхів і натхненних перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень