A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія № 8 Чернівецької міської ради

У Чернівецькій гімназії №8 відбулося засідання педагогічної ради

Дата: 12.01.2024 19:30
Кількість переглядів: 134

Серйозним важелем ефективності прийняття управлінських рішень є проведення засідань педагогічної ради, яка є дорадчим колегіальним органом. 09.01.2024р. у гімназії відбулося засідання педагогічної ради, метою якого було вироблення колективного рішення  щодо дотримання критеріїв, правил та процедури оцінювання навчальних досягнень учнів НУШ.

У ході роботи, переконалися, наскільки збільшилося навантаження на кожного з нас – учителів, учнів, батьків. Підвищилася й міра відповідальності, адже розуміємо, що повноцінно здійснюючи освітній процес, забезпечуємо якість освіти.  Саме співпраця педагогів, учнів, їхніх батьків мотивує нас до ефективної професійної діяльності.

Щодня ми вдосконалюємо свою професійну майстерність, набуваємо нових компетенцій, вдосконалюємо комунікаційні навички, освоюємо нові технології. Щоправда, зустрічаємося і з новими труднощами, які необхідно здолати, приймаючи миттєво незвичайні рішення.

    У зв’язку з цим виникла необхідність порушити питання, яке стосується оцінювання учнів, критеріїв, правил та процедур оцінювання. Оцінка навчальних досягнень учня – це не просто бал у класному журналі, це відображення взаємодії між учителем та учнем, це вияв академічної доброчесності як з боку учня, так і з боку вчителя. Педагог разом з учнями визначає цілі, яких вони мають досягти в процесі навчання, оцінка має стимулювати учнів до навчання і не бути засобом покарання. А критерії оцінювання повинні бути чіткі та зрозумілі учням.

Система оцінювання навчальних досягнень спрямована на формування у учнів відповідальності за результати свого навчання, тому має бути відкрита, прозора, зрозуміла для здобувачів освіти. Серйозним важелем для визначення об’єктивності оцінювання учнів є думка кожного з учасників освітнього процесу: учителя, учнів, їхніх батьків.

Педагогічна рада допомогла визначити сильні і слабкі сторони діяльності педагогічного колективу щодо порушеної теми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень