A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія № 8 Чернівецької міської ради

Тиждень іноземної філології

Дата: 17.02.2023 14:26
Кількість переглядів: 63

З 13 лютого по 17 лютого 2023 року у Чернівецькій ЗОШ І-ІІІ стпупенів №8 пройшов Тиждень іноземної філології.

В рамках тижня було проведено багато різноманітних заходів, які удосконалювали знання, уміння та навички, отримані на уроках англійської мови, розширювали світогляд та ерудицію учнів; розвивали їх творчі здібності, самостійність, естетичні смаки; виховували любов й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формували вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

Тиждень розпочався з літературної гри «Хто я?» для 8-х класів у контексті вивчення трагедії В. Шекспіра «Ромео та Джульєтта», також в 11 класі було проведено літературний конкурс найкращої сторінки в соціальних мережах для героїв драми «Матінка Кураж та її діти» Б. Брехта, де учні могли покреативити та проявити індивідуальність мислення (дехто навіть уявив, що матінка Кураж, будучи у тексті маркітанткою, могла б продавати власні товари в Інстаграм).

Протягом тижня були проведені такі заходи. Учні 3-го та 2-го класів виготовляли листівки до дня  «Valentine`s day» та дізнались про історію свята. На уроці панувала затишна та весела атмосфера. Діти продемонстрували свою фантазію і творчість. 

Учні 6-А класу долучились до створення цікавого проєкту під назвою “My favourite food”. Дітки були учасниками кулінарного шоу та готували відео-презентації, де демонстрували свою вправність в приготуванні різних страв.

На уроках зарубіжної літератури учні 6-х класів аналізували оповідання «35 кіло надії» Анни Гавальди та виконували літературні кросворди, відповідаючи на питання за текстом. У 5-А класі був влаштований літературний конкурс на краще виразне читання віршів зарубіжних авторів та розповідь про улюблену книгу, яку учні приносили з собою до школи для взаємної демонстрації.

Учні 4-А та 4-Б класу змагались між собою за звання найкращого та найспритнішого знавця за темою Getting aroung”, а саме в правилах дорожнього руху та безпечної поведінки на дорозі. Учні вправно розгадували кросворди та ребуси за запропонованою темою.

Малеча з 1-А та 1-Б класів працювала та змагалася в знаннях улюбленої теми «My favourite toys» .Діти з великим бажанням долучилися до конкурсу малюнків та розповіли про улюблену іграшку.

Учні 9-х класів взяли участь в міні-дебатах про валив золота на життя людини «Я маю думку» за повістю «Гобсек» Оноре де Бальзака. Також учні, які активно ведуть власні сторінки в соціальних мережах Інстаграм, робили публікації на тему «Книга, які залишила слід у моїй душі», позначаючи сторінку школи (school_8_cv).

Учні 5-А та 5-Б класу відвідали  віртуальна подорож « I’m Ukrainian. I love my dear country.». Діти приймали участь у вікторинах, розповідали вірші про Україну та демонстрували свій патріотизм. Також із задоволенням переглянули відео про визначні місця та неймовірні краєвиди нашої країни. Цей урок їм дуже сподобався.

Завершення тижня англійської мови та зарубіжної літератури було окреслене обговоренням про те, чим найбільше запам’ятався тиждень, де кожен з учнів мав можливість висловити власну думку. Всі заходи були надзвичайно цікавими, насичені активною працею і добрим позитивним настроєм.

Мета проведених заходів була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з англійської мови та зарубіжної літератури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень