A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чернівецька гімназія № 8 Чернівецької міської ради

Міжнародний день танцю

Дата: 29.04.2024 12:02
Кількість переглядів: 22

«А танець нас завжди мобілізує,
Дає наснагу, силу до життя.
Душа, як тільки музику почує,
Танцює аж до самозабуття...»

 

 

29 квітня відзначають свято, присвячене усім танцювальним стилям. Його проведення ініціювала Міжнародна рада танцю, в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». Танцюристи, звичайно, вважають, що свято танцю у них щодня, але й офіційну дату люблять та святкують по-особливому.

Танцюють всі! Але деякі роблять це своєю професією і сьогодні саме вони відзначать Міжнародний день танцю: колективи театрів опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю.

За всією своєю красою та легкістю, танці — це важка праця і дисципліна, щоденні репетиції та тренування. Тому вибирають цю професію ті, хто жити не може без музики, чиє серце б’ється з нею в такт, а ноги постійно повторюють степи та па.

І хоча найтанцююча нація у світі — бразильці, українці однозначно — одні з найбільш танцюючих по цей бік океану. Адже саме нам належить рекорд з масового одночасного танцю. Встановили його у 2011 році у Кропивницькому. 14 585 осіб зібралися на стадіоні та станцювали «рок-н-рол».

До Міжнародного дня танцю керівником хореографічного гуртка "Step" Катерина Русецька проведено відкрите заняття для батьків та педагогів💃🏻🕺🏻



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви освітнім середовищем закладу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень